torstai 6. elokuuta 2015

Kuukausi

Vähän alle kuukausi lähtöön. Viime aikoina oon yrittänyt opiskella ja hoitaa siinä sivussa pieniä mutta tärkeitä asioita vaihtoa varten. Lennot ostin jo toukokuun puolella, mutta niiden lisäksi on pitänyt säätää kursseja ja vakuutuksia, vastaanottaa apuraha, ilmoittautua kotiyliopistoon ja UPEI:n orientaatioviikolle. Pankissa on pitänyt ravata pariinkin otteeseen, lähinnä opiskelijaluottokortin hankkimista varten. Nyt, kun sain vihdoin ja viimein matkavakuutuksen hankittua, näyttää jo aika hyvältä!

Vielä pitäisi kyllä esimerkiks muuttaa ja tehdä muuttoilmoitus, hakea muutosta opintotukeen, tehdä yksi tentti ja olla kaksi viikkoa kenttäkurssilla, vaihtaa puhelinliittymä, ostaa jonkinlainen kapsäkki ja pakata se... Että tekemistä kyllä vielä jonkin verran riittää. Viisumia Kanadaan ei lukukauden mittaista oleskelua varten onneksi tarvita.

Kuvituskuvana UPEI!

Lento Islannin kautta Torontoon ja sieltä edelleen Charlottetowniin lähtee perjantaiaamuna 4. syyskuuta vähän ennen yhdeksää. Perillä oon joskus kuuden kieppeillä paikallista aikaa. Löysin muihin tuon viikon lentoihin nähden tosi edulliset lennot Icelandairilta melko tarkalleen 400 eurolla momondon kautta, joten yliopiston apuraha ei menekään ihan kokonaan pelkkään matkustamiseen, niin kuin olin alun perin ajatellut. Tavallisesti noin pienille kentille lennot on aika kalliita, joten hyvä tuuri kävi!

Joudun tosin missaamaan kansainvälisten opiskelijoiden orientaation, joka järjestetään juuri tuolloin 4.9. Tästä tuli info erittäin myöhään, eikä oikein kukaan osannut vielä toukokuussa edes suoraan kysyttäessä kertoa, mikä päivä orientaatio on. Alun perin myös ilmoitettiin, että asuntolaan pääsee muuttamaan vasta 5. päivä, mutta kun taas myöhemmin erikseen kyselin, vaihtarit voivat kuulemma tulla jo 3. tai 4. päivä... No, kun asia selvisi, olin jo hankkinut lennot, eli näillä mennään nyt. Tavallinen orientaatio onkin sitten viikon mittainen repäisy 5.-13.9., minkä avulla luulisin selviäväni tulevasta syksystä ihan kunnialla.

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoo, että suu loksahti auki tossa lentojen hinnan kohdalla, ihan järjettömän halpa! Itellä menee oikeestaan koko apuraha pelkkiin lentoihin.. Kannatti siis olla ajoissa sen suhteen! :D Mutta samaa reittiä meen, eli Islannin ja Toronton kautta, mua vähän jännittää kun eka vaihto on vaan tunnin mittanen.. saa varmaan aika reippaasti siirtyä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mulla on kanssa Reykjavikissa vaan 75 min vaihtoaikaa! Mutta onneksi se kenttä taitaa olla aika pieni, niin luulisi kyllä ehtivän jos lento on edes suunnilleen ajallaan. Toivotaan parasta :D

      Poista