keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Asiaa ruoasta

Yksi vaihdon suurista päätöksistä oli se, ottaako 7 tai 5 päivän meal planin, pienemmän ateriapaketin vai kokkaileeko itse. Itse päädyin siihen, etten osta meal plania vaan ostan noita pienempiä ateriapaketteja (11, 25 tai 50 ateriaa) ja teen muuten safkat itse tai syön jotain pikaruokaa.

Tänä vuonna 5 päivän meal plan, jolla saa rajattomasti ruokaa ruokalasta arkipäivinä, maksoi 2 104 dollaria ja 7 päivän 2 168 dollaria lukukaudelta. Päivässä se tekee noin 19 CAD. 11 aterian paketti taas maksaa 95 CAD eli 8,6 dollaria per ateria. Pikaisella laskutoimituksella voisi todeta, että meal plan kannattaa, jos syö sen kolme kertaa päivässä (tai miksei useamminkin). Meal plan on toki helppo vaihtoehto eikä silloin tarvitse hankkia mitään ruoanlaitto- ja ruokailuvälineitä asuntolaan, mutta mulle pienempi ateriapaketti on ollut ihan hyvä vaihtoehto. Ei ainakaan tarvitse maksaa niistä päivistä, kun ei ole saarella tai syö ulkona. Toki yksittäinen ateria on aika kallis, mutta välillä on tosi kiva mennä syömään ja istuskelemaan kamujen kanssa sen sijaan, että paistaisi pakastepitsaa yksin Blanchissa.

App Crawl -kuvia, sushia ja grill cheese
Ruoka on pääsääntöisesti ihan hyvää ja aivan erityisesti oon rakastunut grilled cheese sandwicheihin. Keittoa, pitsaa ja hampurilaisia (myös sairaan hyviä vegehamppareita!) sekä salaattipöytä on saatavilla joka päivä, mutta muuten tarjolla on vaihdellen pari lisävaihtoehtoa. On täällä ehkä vähän vaikeammin syödä terveellisesti kuin Suomessa, mutta ei tässä nyt parissa kuukaudessa ehdi niin paljon rapistua, että se mua erityisemmin haittaisi.

Ruoasta puheen ollen: viime torstaina Buddy Program järjesti App Crawl -tapahtuman, jossa siis kierrettiin keskustan ravintoloita ja syötiin alkupaloja eri paikoissa. Yllättävää että näinkin pienestä kaupungista löytyi useampi ravintola, johon olisi kiva palata! Tehtiin myös kiintoisa havainto, että ostereita ja sushia lukuun ottamatta kaikki ruoat, joita syötiin, oli tavalla tai toisella friteerattu. Mutta ei se mitään, kookoshulluna rakastuin totaalisesti Old Trianglen kookoskatkarapuihin ja päätin että niitä palaan syömään vielä ennen kuin lähden. Osterit taas oli sellainen juttu, jota ei kyllä tarvitse kokeilla toiste! Ei nyt pahaa, mutta ei missään nimessä hyvääkään.


Perjantaina käytiin katsomassa korista, joka oli yllättävän hauska penkkiurheilulaji, toki etenkin kun Panthersit voitti ylivoimaisesti. Lauantaina taas koitti ihan ehdottomasti mun viikon kohokohta! Täältä saarelta kotoisin oleva Paper Lions oli keikalla Charlottetownissa ja sinne suunnattiin neljän kamun kanssa. Kuuntelin joskus vuosia sitten Paper Lionsia aika paljonkin, mutta en yhtään tiennyt, että ne olivat saarelta, ennen kuin näin keikkamainoksen kirjastossa ja valaistuin. Todella todella hauska sattuma. Keikka oli ihan hurjan hyvä ja ilta muutenkin kerrassaan mainio! Nyt Montréaliin ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti