lauantai 2. tammikuuta 2016

New York City


Joulukuun 18. päivä, perjantaina, lähdettiin aamukuudelta Katrinin ja Josén kanssa kohti New Yorkia ja jätettiin Charlottetown ja Kanada taakse. Unettoman yön jälkeen lennot meni hyvin pitkälti nukkuessa ja matka sujui mukavasti siitäkin huolimatta, että rajatarkastus oli aika episodi ja Newarkilta mun ja Katrinin yöpaikkaan Brooklynin perukoille matkasi pari tuntia täpötäydessä junassa. Ensimmäiseksi nukuttiin lisää ja lähdettiin sitten ihmettelmään maailman menoa Manhattanille. Syötiin pitsaa, käytiin Rockefeller Centerillä bongaamassa kuusi (ei ollut kovin ihmeellinen ja ihmisiä liikaa) ja siitä vierestä St. Patrick's Cathedral ja vietettiin loppuilta Museum of Modern Artissa. Valtavan kokoinen museo on perjantai-iltaisin ilmainen ja siellä meni mukavasti pari tuntia, eikä edes käyty katsomassa kaikkia näyttelyitä. Illalla suunnattiin ajoissa takaisin majapaikkaan. Airbnb-mesta oli siisti ja kiva ja vaikka sinne meni metrolla keski-Manhattanilta joku 50 minuuttia, säästettiin kyllä tässä järjestelyssä niin paljon että mun mielestä se kannatti.


Lauantaina käytiin National Museum of the American Indians -museossa lähinnä tuulensuojan ja wifin takia, mutta (ilmainen) paikka osoittautui ihan mielenkiintoiseksi! Tavattiin satamassa José ja otettiin Staten Island Ferry (ilmainen sekin) lähisaarelle. Lautta ohittaa Vapaudenpatsaan melko läheltä ja tarjoaa kivan näkymän myös Manhattanille. Iltapäivällä jatkettiin turisteilua kävelemällä Brooklyn Bridge puoleen väliin ja takaisin ja hengailemalla Chinatownissa ja Little Italyssa. Syötiin pastat ennen kuin suunnattiin katsomaan Times Square. Meinattiin mennä vielä joulumarkkinoille, mutta huomattiin jossain vaiheessa kävelevämme väärään suuntaan, jolloin vaan kylmästi luovutettiin ja lähdettiin kotiin.


Sunnuntaina aamulla etsittiin kissojen ja koirien kanssa FIKA-nimistä ruotsalaista kahvilaa, mutta etsintä oli onneksi sen arvoista, sillä kahvi oli ihan pirun hyvää ja tuskin koskaan on kylmäsavulohi maistunut niin hyvältä kuin tuolla. Aamupalan jälkeen käveltiin pari tuntia Central Parkissa miljoonan muun ihmisen kanssa ja nautiskeltiin aurinkoisesta ja melko lämpimästä päivästä. Käytiin vikan kerran Tim Hortonsissa, pyörähdettiin pikaisesti kaupoilla, käytiin katsomassa 9/11-muistomerkki, syötiin thairuokaa ja hengattiin lopulta vaan Starbucksissa ennen Brooklyniin paluuta.


Maanantaina, mun vikana päivänä, matkattiin varta vasten Williamsburgiin Five Leaves -ravintolaan, jossa syötiin jättimäiset aamupalapannukakkuannokset. Sen jälkeen treffattiin José ja Neea kahvin merkeissä ja lähdettiin vielä ennen mun lähtöä Brooklynin puolelle katsomaan Manhattinin skyline viimeisen kerran. Matka Brooklynistä JFK:lle yksin kamojen kanssa oli erittäin hermoja raastava - samoilla metroraiteilla kulki sininen C-juna, sininen A-juna ja väärä sininen A-juna ja arvatenkin menin kahdesti siihen väärään, ennen kuin löysin sen joka vei mut Airtrainille ja sieltä lentokentälle. JFK oli kokemus sinänsä eikä ollut yhtään liioiteltua lähteä matkaan 5 tuntia ennen lennon lähtöä, kaikki nimittäin kesti ja kesti ja jonottaa piti joka välissä. Mutta lopulta pääsin viimein kapuamaan lentokoneeseen ja kymmentä tuntia myöhemmin olinkin sitten jo Suomessa. 


New York oli sinällään ihan kiva kokemus mutta en usko, että palaan - koko mesta oli vähän liikaa mulle ja monet asiat aiheuttivat vaan suoranaisen "eeeeeeiiih"-reaktion. Minnekään pelipaikoille (Times Square, Macy's, Rockefeller jnejne) ei oikein voinut mennä, kun ei siellä väenpaljoudessa selvinnyt eikä päässyt pois. Tietty myös lähenevä kotimatka vaikutti siihen, että oli vähän stressaantunut olo koko ajan ja halusin vaan saada vikat päivät alta pois. Kaupunkina esimerkiksi Toronto on kuitenkin ehdottomasti enemmän mun makuun, ja vaikka onkin hyvä että NYC tuli koettua nyt samalla reissulla, neljä päivää oli varsin riittävästi tällä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti