sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ensivaikutelmat

Perillä saarella oon ollut nyt noin puolitoista vuorokautta ja oikein mukavalta vaikuttaa! Kampus on tosi kaunis, ihmiset mukavia ja sää & tunnelma varsin kelpoja.

Matka sujui yllättävän joutuisasti - yöbussirupeaman jälkeen väsytti sen verran, että päivä lentokoneissa meni torkkuillessa eikä lentojen tai vaihtojen kanssa ollut mitään ongelmia, vaikka Torontossa pitikin ehtiä viemään itse matkalaukut tullin läpi ja käydä uudelleen turvatarkastuksessa. Maahantulotarkastus oli puolen minuutin haastattelu siitä, mitä aion tulla opiskelemaan ja minne ja mitä ruokaa mulla on mukana (kaksi banaania). Edes mitään hyväksymiskirjeitä ei tarvinnut näyttää.

Charlottetownissa kuuden maissa mua odotti ennakkotiedoista poiketen aasialainen opiskelijatyttö, joka vei mut asuntolalle. Blanchard Hall on vanha, kylmä ja kolkko talo, mutta kyllä tässä nyt neljä kuukautta asuu.  Tilasta ei ainakaan oo puutetta, kun olohuonekin on suunnilleen mun Jyväskylän-yksiön kokoinen! Ja mikä tärkeintä, sängyssä ei oo mitään valittamista, oon nukkunut erinomaisen hyvin. (Mahdollisille tuleville UPEI-vaihtareille tiedoksi, että residence office tarjosi vaihtareille lakanat, tyynyn ja peitontapaisen, mutta niitä piti ainakin mun käydä erikseen kysymässä.)

Mulla on myös oikein mukava japanilainen kämppis! Hänen kanssaan en tosin oo vielä ehtinyt sen läheisempää tuttavuutta tekemään, mutta varmasti myöhemmin ehditään jutella enemmänkin.

Perjantai-iltana mun tie vei vielä ihan asuntolan nurkalla sijaitsevaan Atlantic Superstoreen, josta ostin ilta- ja aamupalaa ja tsekkailin valikoimaa innosta pinkeänä (kookosjogurttejakin oli ainakin neljää erilaista!!). Superstoressa varmaan tulee syksyn mittaan hypättyä sen verran usein, että ehdin testaamaan kaikkia jännittävyyksiä. Ruoka vaan on täällä kallista: hedelmät, leipä ja muu ihan perusruoka maksaa enemmän kuin Suomessa. Einekset, pikaruoka ja pussisafka taas on aika halpaa, joten saa nyt nähdä, millaiseksi mun ruokavalio täällä muodostuu...

Eilen sitten alkoi kaikkien UPEI:ssa aloittavien opiskelijoiden yhteinen orientaatio, joka kestää vajaan viikon ja sisältää kaikenmoista aktiviteettia ympäri kampusta. Siitä lisää seuraavalla kerralla, nyt pitää kiitää jatkamaan aina niin ihania tutustumisleikkejä.

Urheilukenttä lauantai-iltana!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa!!! Kirjoitathan aina kun mahdollista D:

  VastaaPoista
 2. Kiva, että oot päässy perille ja hyvältä vaikuttaa! :) Onko teidän koululla oma jenkkifutis joukkue? Ite haluun ainaki päästä jossain vaiheessa peliä kattomaan, meillä ei koululla sellasta oo :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo täälläkään jenkkifutista! Mut socceria ja rugbya, ja mikä tärkeintä jääkiekkoa löytyy :D Kiva kyllä päästä pelejä katsomaan kunhan alkavat!

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa! Onko yliopistolla paljon kv. opiskelijoita? Mistä he pääasiassa tulevat, eurooppalaisia ei varmaan hirveästi... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikan kokoon nähden mun mielestä aika paljon, mutta osa tekee tietty koko tutkinnon täällä. Enemmistö taitaa olla Aasiasta. Eurooppalaisia vaihtareita on vähemmän mutta jonkun verran kuitenkin!

   Poista