maanantai 14. syyskuuta 2015

Juhlia ja muita juttuja

Kymmenen päivää PEI-elämää takana. Tavallaan tuntuu, että oisin ollut täällä tosi kauan, toisaalta aivan kaikki on vielä ihan uutta ja jännittävää. Oon kuitenkin päässyt jo jotenkin vähän asettumaan, vaatteet on henkareissa ja osaan suunnistaa luentosaleihin. Vaihtariporukka, jonka kanssa ollaan alusta saakka hengattu, on aika vakiintunut, mutta uusia tuttavuuksiakin tulee silti koko ajan vastaan. Tekemistä on edelleenkin riittänyt eikä oo tarvinnut yksin nyhertää alkaneiden opintojen parissa.

Viime päivinä on ollut vähän tätä heikompi keli, mutta mukavan lämmin on edelleen! Taustalla Blanchard Hall.
Viime torstaina oli kerrankin oikeasti hauska NSO-tapahtuma, Back to School Pub kampuksen omassa baarissa The Wavessa. Sitä varten käytiin keskiviikkoiltana paikallisessa Alkossa, jonne kävelee kampukselta keskustaan päin parisenkymmentä minuuttia. Täältä ei siis saa yhtään mitään alkoholijuomia tavallisista ruokakaupoista, vaan kaikki pitää hakea Liquor Storesta. Viini on nähdäkseni aika samoissa hinnoissa kuin Suomessa, mutta viina, siiderit ja oluet ehkä vähän halvempia. En kyllä ikinä jaksa alkaa miettiä valuuttakurssia pieniä ostoksia tehdessäni, joten oikeastaan mulla ei ole hirväen tarkkaa käsitystä siitä, mitä kaikki maksaa euroissa.

Torstaina ennen lähtöä aloiteltiin Blanchardissa ihanan kansainvälisellä porukalla, ja oli tosi mukavaa istuskella, jutella ja juoda paikallista mustikkaolutta. Tapahtuma itsessään oli wet/dry event eli alle 19-vuotiaatkin pääsivät sisään, mutteivat varsinaisesti baarin puolelle. DJ soitteli sitten juhlasalin tapaisessa tilassa, jonne sekä ala- että täysi-ikäiset pääsivät, tosin eri puolelle aitaa. Yli 19-vuotiaat olivat ehdottomasti vähemmistössä, joten meidän puolen tanssilattialla oli hyvin tilaa eikä tiskille tarvinnut jonottaa ikuisuuksia. Bileet oli erinomaisen hyvät, oli kiva ilta. Miinuksena tosin se, ettei tequilan kanssa saanut suolaa ja sitruunankin tilalla oli lime!

Perjantai menikin sitten aika lailla makoillessa, mutta lauantaina reippailin niin ikään kampukselta parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä (keskustasta poispäin) sijaitsevaan ostoskeskukseen ja Walmartiin. Ostelumahdollisuuksia täällä ei turhan paljon ole, mutta löysin mitä olin lähtenyt etsimään eli treenikengät, uskokaa tai älkää. En oo mikään urheilija, mutta ajattelin käydä täällä edes satunnaisesti ryhmäliikuntatunneilla.

Illala lähdettiin torstaisella porukalla syömään sushia! Charlottetownissa on kaupungin koko huomioon ottaen mun mielestä ihmeen paljon sushipaikkoja, joista kuulemma parhaimpaan, Mr Sushiin, suunnattiin melkein parinkymmenen hengen voimin. Valinnanvaraa oli liian paljon, ruoka ihan mielettömän hyvää ja hinta todella kohtuullinen. Sushia tulee toivottavasti syötyä täällä toisen jos kolmannenkin kerran!

Tää tyylikkään violettisävyinen kuva ei nyt aivan kerro tuhatta sanaa siitä, miten hyvää sushi oli...
Myöhemmin illalla pääsin ekaa kertaa käymään kampuksen vieressä sijaitsevassa Ise's -sporttibaarissa, jossa oli tuntemattomaksi jääneestä syystä ilmaisen juoman bileet. Pelasin myös ensimmäistä kertaa elämässäni oikeaa biljardia parin lyönnin verran! Kaiken kaikkiaan oli tosi mukava ilta tämäkin ja kiva, että viikonlopuksi löytyi tekemistä.

Sunnuntaina yksi Blanchin neljästä Residence Life Advisorista järjesti kokkausdemonstraation, mikä tarkoitti ilmasta ruokaa nälkäisille. Käytiin syömässä ja juttelemassa mukavia, ennen kuin parin vaihtarikamun kanssa suunnattiin jälkiruokakahveille Tim Hortonsiin (sekin hyvin lyhyen kävelymatkan päässä kampukselta). Tim Hortons on halpa kanadalainen ketju, josta saa donitseja, kahveja ja myös oikeaa ruokaa. Otin donitsin kera Pumpkin Latten, joka oli ihan superhyvää! Puhuttiinkin muiden kanssa, että tullaan varmaan asumaan tuolla, dollarin maksavat donitsit olivat kyllä todella hintansa arvoisia.

Eilen oli supernätti auringonlasku! 

Täytynee alkaa pitää kameraakin välillä mukana, sen verran synkkää julkaista näitä puhelinkuvia. Mutta ehkäpä ne on tyhjää parempia kuitenkin!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan kunnolliselta vaihtarielämältä, heh. Ja näyttää siltä, että sinulle sopivaa ruokaakin löytyy. Oliko muuten parempaa sushia kuin kesälomamatkallamme? Ainakin kuvan perusteella herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kieltämättä vähän tuoreempaa ja maukkaampaa tavaraa tämä, mutta sushi on kyllä aina hyvää!

      Poista