sunnuntai 18. lokakuuta 2015

4–1


Jääkiekko on Kanadan kansallislaji ja Äärimmäisen Vakavasti Otettava Asia. Vaikka sen tiesin jo ennen lähtöä, täytyy kyllä myöntää että mulle tuli pienoisena yllätyksenä, miten iso juttu jo pikkuyliopistojen väliset pelit ovat! Perjantai-iltana oltiin katsomassa UPEI:n Panthersien ja Halifaxista tulevien Dalhousie Tigersien välistä peliä ja jos en olisi tiennyt, olisin kyllä kuvitellut kyseessä olevan tärkeämpikin matsi.

Peli oli Panthersien kauden home opener ja paikalle pieneen jäähalliin oli saapunut liki 900 katsojaa. Alkuun pelaajat esiteltiin yksi kerrallaan pääainetta ja vuosikurssia myöten. Sitten jäälle levitettiin punainen matto ja yksi opiskelja tuli laulamaan kansallislaulun. Valmentajat seisoskeli aitiossa puvut päällä, pelin tempo oli yllättävän kova ja muutenkin pelistä tuli sellainen olo, ettei jengi oo missään nimessä tullut vaan höntsäilemään.

Panthersit voitti lopulta mukavasti 4–1, kun joukkueen kapteeni teki hattutempun, joten ihan hyvä alku kaudelle! Ehdottomasti ajattelin mennä toistekin peliä katsomaan, jos vain suinkin ehtii. Yliopistourheilu ylipäätänsä tuntuu olevan täällä tärkeä osa elämää ja mm. korispeli voisi olla ihan kiva kokemus sekin. 

Vajaan kuukauden päästä ollaan lähdössä neljän vaihtarikamun kanssa Montréaliin pikkulomalle. Siellä olisi ollut Canadiensien kotipeli juuri samaan aikaan ja ajatuksen tasolla olisi ihan kiva nähdä NHL-ottelukin, mutta 200 dollarin tuntumassa pyörivät liput ovat hippusen liian kalliit mun budjetille. No, onneksi UPEI-pelejä pääsee katsomaan ilmaiseksi, vaikka eihän se nyt ihan sama asia tietty ole!


Noin muutenkin mulla on ollut kiva viikonloppu! Ensi viikolla mulla on kolme midtermiä ja kandin ideapaperin palautus Suomeen, mutta on tässä onneksi ehtinyt tekemään muutakin kuin lukemaan. Lauantaiaamuna heräsin jo ennen puolta kymmentä, kun oltiin sovittu ruotsalaisen Agnesin ja saksalaisen Katrinin kanssa, että mennään aamukahville Tim Hortonsiin ja sieltä kirjastoon opiskelemaan. Luettiin joitain tunteja ja päätettiin sitten lähteä keskustaan, kun oli niin kiva aurinkoinen iltapäivä, joskin aika viileä. Käveltiin Confederation Trailia pitkin, joka olikin huomattavasti isoa tietä kivempi reitti. Käytiin kirpparilla, teellä ja syömässä korealaisessa pikkuravintolassa ennen kuin palattiin kampukselle syömään mun viimeiset Fazerin siniset, juomaan saarella tehtyä viiniä ja pelaamaan Pictionarya loppuillaksi.

Sunnuntaiaamuna herätessäni kämpän lämpötila oli laskenut yön aikana suunnilleen viisi astetta (ulkona +4...) ja ikkunoista veti kuin mitään ikkunaa ei olisi ollutkaan. Vaikka talvi ei tällä saarella oo mikään uusi juttu, taloja ei näköjään jakseta kumminkaan eristää. Pakenin kylmyyttä kirjastoon ja oon täällä nyt opiskellut ja "opiskellut" kamujen kanssa koko iltapäivän. Sen kummempia suunnitelmia ei tälle päivälle olekaan, huomenna oleva international developmentin midterm (joka kaikeksi onneksi on kuitenkin netissä) painaa vähän päälle. Mutta kunhan ensi viikosta selvitään, niin sitten ei olekaan mitään deadlineja ihan hetkeen ja viikonloppuna koittaa myös halloween, jännittävää!


// Super serious business called ice hockey, Tim Hortons x3, wine&Pictionary, Korean food and studying for midterms. All in all, I've had a great weekend!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti