torstai 10. joulukuuta 2015

Niagara Falls

Maanantaina ja tiistain välisen yön vietin Toronton keskustassa HI Hostellissa, jota voin kovasti suositella - siisti ja suhteellisen hiljainen hostelli kivalla sijainnilla ja hyvällä ilmaisella aamupalalla varustettuna. Aamulla yhdeksän pintaan lähdin hipsimään bussiasemalle, jossa hyppäsin Niagara Fallsiin suuntaavaan bussiin (Megabusilla 16 dollaria suuntaansa). Niagaran putoukset siis sijaitsevat samannimessä kaupungissa Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla parin tunnin bussimatkan päässä Torontossa. Putouksille parhaat näkymät on Kanadan puolelta ja hyvä niin, Yhdysvaltoihin vievän sillan yli kun ei niin vain mennäkään.

Niagara Falssin bussiasemalta on vielä nelisen kilometriä itse putouksille. Paikallisbussi olisi toki kulkenut tätä väliä, mutta päädyin liikkumaan omin jaloin. Reitti kulkee koko matkan kanjonin vartta ja kun kelikin oli aurinkoinen ja reilusti plussan puolella, mikäs siinä oli kävellessä. Niagara Fallsissa on putousten lisäksi myös paljon muuta kasinosta lintutarhaan, ja kesällä se onkin varmasti tosi vilkas paikka, jossa viettäisi vaikka parikin päivää. Näin talvella sai kuitenkin olla ihan omassa rauhassa.


Putoukset olivatkin sitten kerta kaikkiaan mykistävä näky. Mun aiempi vesiputouskokemus rajoittuu Suomen pieniin putouksiin, jotka ovat vallan söpöjä pikkupuroja Niagaran American Fallsin 54 metrin vapaapudotukseen verrattuna. Wikipedian mukaan Niagaran kolmessa putouksessa yhteensä virtaa 2,8 miljoonaa litraa vettä sekunnissa. Miljoonaa litraa. Sekunnissa. Oli siinä pienellä ihmisellä ihmettelemistä. 

Paluumatka Torontoon kesti liki kolme tuntia. Tiet kaupunkiin olivat ihan tukossa, vaikka sinne vie varmaan kymmenen kaistaa ja poispäin vähintään saman verran. Toronto valtavine rakennuksineen ja lukemattomine valoineen vaikutti jopa vähän epätodelliselta, kun päivän oli viettänyt niin hienon luonnon aikaansaaman ihmeen parissa. Onneksi lentokentälle ei ollut mikään kiire, ja ehdin myöhästymisestä huolimatta vielä syömään ja hengailemaan hetken keskustassa. Loppujen lopuksi myös paluulento oli myöhässä, mutta pääsin kuitenkin ongelmitta takaisin Charlottetowniin. Nyt pitäisi alkaa pikkuhiljaa valmistautua tentteihin ja uskokaa tai älkää, pakkaamaan. Enää reilu viikko New Yorkin reissuun ja kotiinpaluuseen! 

Silta luvattuun maahan

4 kommenttia:

 1. vau, upean näköistä!!

  mahtavaa saada sut takaisin suomeen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa että nähdään pian!! teetä ja sympatiaa

   Poista
 2. No onpas todellakin hienot maisemat! Ja varmaan kohinakin melkoinen. Putousten näkeminen oli varmaan sellainen "kerran elämässä"- kokemus.

  Tervetuloa kotiin - voihan se olla, että hetken aikaa kestää "toipua" reissusta, mutta joulun pyhinä on onneksi aikaa levätä. Kovasti jo sinua odottelemme!

  VastaaPoista