torstai 10. joulukuuta 2015

Toronto


Lauantaiaamuna aikaisin lennettiin Katrinin kanssa Torontoon! Parin tunnin mittainen lento meni mukavasti nukkuessa ja meille jäi koko lauantaipäivä aikaa tutkia kaupunkia. Käytiin heittämässä tavarat airbnb-paikkaan Little Italyyn ja suunnattiin sitten kävellen keskustaan. Käytiin Kensington Marketilla syömässä dönerit, tutkittiin vähän Chinatownia, tsekattiin CN Tower (maailman korkein vuoteen 2007 asti!) maanpinnan tasolta, istusteltiin Nathan Phillips Squarella, hengailtiin satamassa ja käveltiin keskustaa ristiin rastiin. Tsekattiin tupaten täynnä olevat joulumarkkinat, joita Katrin ei saksalaisena ihan hirveästi arvostanut - markkinoille piti näin viikonloppuna ostaa lippu ja jonottaa ennen sisään pääsyä. Mun mielestä markkinat oli ihan söpöt, vaikka mitään ei tullut ostettua. Illemmalla käytiin syömässä kiinalaista ja palattiin ajoissa yöpaikkaan.


Sunnuntaina käveltiin jälleen Kensington Marketin, jossa soin elämäni parhaan grilled cheesen, kautta keskustaan. Käytiin Bloorin hienostoalueella mielenkiintoisessa Andy Warhol: Revisited -näyttelyssä ja käveltiin hetki Toronton yliopiston alueella. Vaikka UPEI:n kampus nätti onkin, jää se kyllä Toronton upeille vanhoille rakennuksille kakkoseksi - tuolla kelpaisi opiskella! Illalla syötiin ehkä viimeiset poutinet Kanadassa ja käytiin The Lockhart -baarissa juomassa muutamat drinkit. Paikka oli löyhästi Harry Potter -teemainen, pieni ja tosi sympaattinen, eikä juomissakaan ollut mitään valittamista.


Maanantaina suuntasin ensimmäiseksi Hockey Hall of Fameen (Katrin jäi hengailemaan kaupungille, ei kuulemma jääkiekko ihan niin paljon kiinnosta). Museo oli hurjan mielenkiintoinen ja iso, ja kieltämättä oli ihan siistiä olla Stanley Cupin kanssa samassa tilassa. Loppupäivä kulutettiin jäätävän kokoisessa Eaton Centressä, vaikka kovin paljon ostoksia ei onneksi tullutkaan tehtyä. Ostelun jälkeen syötiin (liikaa) all you can eat -sushimestassa nimeltä Spring Sushi. Sulateltiin hetki kaupungilla ja saatoin sitten Katrinin metroasemalle. Katrinin piti lähteä tentin takia takaisin saarelle, mutta mä jäin vielä vuorokaudeksi Torontoon. Keskiviikko meni pitkälti Niagara Fallsissa, mutta siitä lisää omassa viestissään!


Toronto on ihan uskomattoman ihana, siisti, monipuolinen ja eloisa kaupunki, ehdottomasti yksi tähänastisista lemppareistani ikinä! Suosittelen kovasti, jos joku on ajatellut reissua Kanadaan. Etenkin näin joulun alla kaupunki oli valoineen ja koristeineen tosi kaunis, vaikka arkkitehtuuriltaan se ei mikään aivan järisyttävä olekaan. Kokonsa puolesta Toronto alkoi olla mun handlauskyvyn ylärajoilla (vähän rupesi jännittämään, miten pärjätään New Yorkissa...). En vain osannut lakata ihmettelemästä sitä kaikkien valojen, lasin, autojen, kiireisten ihmisten ja pilvenpiirtäjien määrää. Välimatkat Torontossa on myös aika pitkiä ja julkinen liike ei sieltä toimivammasta päästä, mutta onneksi nuorilla jaloilla jaksaa kävellä. Kovin mieluusti joskus Torontoon palaisin, vaikka vähän (paljon) pidemmäksikin aikaa. Uusia asuntoja keskustassa näkyi olevan myynnissä 1,2 miljoonalla, joten täytyy kai ryhtyä lottoamaan.

Nathan Phillips Square

4 kommenttia:

 1. Se oli todella hauska matka! Toronto on myös lisätty minun luettelo kaikkien aikojen suosikki kaupungeissa! Toivottavasti saamme palata yksi päivä (vaikka minun päivä saattaa olla pian jo)

  VastaaPoista
 2. Mä oon ihan rakastunu Torontoon, ja voisin niin kuvitella asuvani sielä! <3 metro oli mun mielestä helppo ja toimiva, mutta en kyllä edes yrittäny päästä muualle ku eri pysäkeille yonge streetillä ja sit union stationille... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Joo, ei metrossa muuta vikaa kuin että olisin toivonut vähän kattavampaa verkostoa :D

   Poista